Slujbă de sfințire a Crucii de pe Platoul Coronini

Pe Platoul Coronini din apropierea staţiunii Băile Herculane va avea loc vineri, 8 septembrie, de la ora 16.00 ceremonia de sfinţire a Crucii ridicată recent în această zonă, printr-o slujbă religioasă săvârşită de Prea Sfinţitul Lucian – Episcopul Caransebeşului.

“Sfânta Cruce este făcută din lemn, este de fapt o troiţă cu chipul Mântuitorului, are 10 metri înălţime şi a fost ridicată în partea superioară a Platoului. Cu ocazia ZILELOR ORAŞULUI, când se face slujba şi participă şi Sfinţia Sa Lucian – Episcopul Caransebeşului, am hotărât să sfinţim această Cruce deoarece prin sfinţire ea ăşi face rolul ei de protecţie asupra oraşului şi asupra locuitorilor şi nu numai, datorită faptului că suntem o staţiune şi în staţiunea noastră pe parcursul unui an ajung zeci de mii de oameni!

Rolul ei este de fapt să ne readucă tuturor credinţa şi să ne întoarcem faţa către Hristos şi către Bunul Dumnezeu şi să ne demonstreze că este credinţa noastră adevărată, a ortodocşilor şi să ne facă pe toţi să fim mai buni unii cu alţii! Iniţiativa a venit din partea unui părinte călugăr care sjujeşte pe Sfântul Munte Athoş a fost o iniţiativă a dânsului şi cu ajutor şi cu voia Domnului s-a reuşit ridicarea ei şi aducerea în staţiunea noastră!”, ne-a declarat Ionuţ Guran – iniţiatorul acestei acţiuni.

Paul Sever Smadu

De același autor

Related Articles