În staţiunea Băile Herculane vor începe vineri, 8 septembrie, manifestările din cadrul ZILELOR ORAŞULUI BĂILE HERCULANE, cel mai aşteptat eveniment al anului, care închide sezonul turistic din acest an.

„Încă se mai fac pregătiri înainte de începerea ZILELOR ORAŞULUI BĂILE HERCULANE, urmează să vină şi firmele care au standuri închiriate în locul de desfăşurare al manifestărilor. Programul se va desfăşura pe parcursul a trei zile, începând de mâine, când se va ţine o slujbă religioasă la Mănăstirea NAȘTEREA MAICII DOMNULUI, apoi la ora 16.00 va avea loc sfinţirea Crucii de pe Platoul Coronini şi începând cu ora 18.00 va fi festivitatea de deschidere a ZILELOR ORAŞULUI!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

Manifestările vor avea loc în zona Parcului Central din Centrul istoric al staţiunii, numeroase voci manifestându-şi îngrijorarea faţă de riscul deteriorării spaţiului verde al parcului, recent renovat.

„Aceste activităţi au fost concepute să se desfăşoare exclusiv doar pe drumul principal, standurile neexistând în cadrul Parcului Central! Paza şi ordinea vor fi asigurate în Parcul Central atât de Poliţie şi Jandarmerie, cât şi de oameni de ordine ai Primăriei”, ne-a mărturisit Cristian Miclău.

Ca de obicei, va fi o participare foarte numeroasă din partea localniilor, turiştilor, dar şi a locuitorilor din zonele limitrofe, mulţi dintre aceştia venind la această manifestare cu maşinile personale.

„Noi sfătuim pe toată lumea să lase maşinile, să folosească mijloacele de transport în comun, cât şi taxiurile întrucât zona nu va fi disponibilă posesorilor de maşini! Pe perioada sărbătorii, mijloacele de transport în comun vor circula pe traseul Gară-Hotel Cerna şi retur!”, ne-a precizat edilul-şef al urbei de pe Valea Cernei.

Paul Sever Smadu