Oraşul din Banat unde oamenii preferă să arunce gunoiul… lângă tomberoane

Gunoaie și lipsă de bun-simț la Reşiţa.

Deşi tomberoanele din mai multe zone ale oraşului sunt golite după un program bine stabilit de primăria municipiului de pe Bârzava, mulţi dintre cetăţeni ignoră bunele maniere şi aruncă deşeurile la voia întâmplării.

Din cauza lipsei de bun simț a unor locuitori, care cel mai probabil datorită lenei de a înlătura capacul unei pubele, în zona mai multor platforme de colectare din Reşiţa se formează zilnic gropi temporare de gunoi. Octavian Barbu – şeful Serviciului gospodărie urbană şi mediu din cadrul Primăriei face un apel la cetăţenii municipiului în ceea ce priveşte gestionarea gunoaielor menajere şi spune că acest lucru ţine de latura umană a fiecăruia dintre noi:

Octavian Barbu a mai spus pentru Radio Reşiţa că, ne dă dreptate că imaginile din preajma tomberoanelor sunt uneori dezolante, deşi autorităţile au amplasat în tot oraşul pubele moderne pentru colectarea selectivă a gunoiului.

Faţă de acest aspect, de la unii dintre reşiţeni am aflat că, nu ştiu cum să folosească noile recipiente, dar nici nu par prea interesaţi să afle, iar alţii recunosc deschis că nici măcar nu le pasă.

Noile containare nu sunt agreate nici de oamenii străzii care acum au nevoie de multă îndemânare pentru a extrage cu rapiditate PET-urile, cartoanele sau reziduurile feroase şi neferoase.

Investiţia în containere moderne a costat câteva milioane de euro, dar până acum, din cauza lipsei de bun simţ a unora, nu se prea vede mare lucru… (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles