Canoistul Marius Milu, născut la Cornereva, de trei ori pe podiumul național al seniorilor

572

Deși abia a trecut de la juniori la seniori, canoistul cărășean Marius Milu a cucerit trei medalii la Campionatele Naționale

Canoistul cărășean Marius Milu a cucerit trei medalii la Campionatele Naționale de seniori, desfășurate la Bascov, în județul Argeș. A devenit campion național la canoe-4, 1000 m, cu echipa CSA Steaua București, în componența: Cătălin Chirilă, Andrei Strat și Gabriel Gheoca. A luat și două medalii de bronz la canoe-2 pe distanța de 200 m, alături de Gabriel Gheoca și în proba de canoe-1, pe aceeași distanță.

A fost prima mea competiție de seniori și diferența e mare, ne-a mărturisit Marius Milu:

” A fost destul de greu. S-a schimbat totul și nu mai este ca și la juniori.Concurența e mult mai mare. Cel mai greu a fost în proba de canoe-1 pe distanța 200 de metri, deoarece concurența a fost mare. Au fost în concurs și vicecampionii mondiali de seniori de anul acesta.”

În prezent se află în vacanță până în luna octombrie când va începe pregătirea fizică la baza sportivă din Snagov. Diferența de vârstă între el și ceilalți componenți ai lotului de seniori este și de 8 ani.

Marius Milu s-a născut la Cornereva, iar pe 1 septembrie a împlinit 19 ani. Este legitimat la CSA Steaua București, fiind component al lotului olimpic de kaiac-canoe al României. La juniori are multiple rezultate meritorii, înregistrate sub culorile Clubul Sportiv Școlar Orșova.

Obiectivul său este acum cucerirea unei medalii olimpice la seniori.

Cristina Corocan