Guvernul stabileşte lista proiectelor naţionale de importanţă strategică

Guvernul urmează să stabilească lista proiectelor naţionale de importanţă strategică astfel încât o serie de investiţii majore să poată beneficia de finanţare şi execuţie rapidă.

Premierul Mihai Tudose a precizat că pe această listă ar putea să se regăsească autostrada Bucuresti-Brasov, Tarom şi societatea Aeroporturi Bucuresti.

Decizia a fost luată sâmbătă, în cadrul forului de conducere al PSD, ca urmare a unei analize privind modul în care o serie de investiţii majore să poată fi realizate într-un termen rezonabil.

Lista va conţine obiective strategice din agricultură, sănătate, infrastructură, educaţie şi cercetare, iar preşdintele PSD, Liviu Dragnea, speră să aibă susţinerea celorlalte formaţiuni politice.

Liviu Dragnea: Vrem să avem un dialog politic normal în România şi cu preşedintele Iohannis şi cu celelalte partide pe un pachet de obiective de importanţă naţională. E vorba poate şi de simplificarea unor proceduri, pentru că poate reuşim în această ţară să nu mai venim cu o idee, o dorinţă a unei întregi naţiuni să facem un obiectiv mare şi toată naţiunea se uită stupefiată un an, doi, trei, patru, cinci ani cum din cauza câtorva firme care se ceartă prin instanţă România rămâne stagnată în dezvoltare. Şi atunci trebuie să facem această listă de obiective strategice de importanţă naţională pe care să le prezentăm şi pentru care să începem să finanţăm. Este o foame de dezvoltare în România şi, culmea, avem şi un potenţial foarte mare, pe care chiar vrem să-l folosim.   RRA

Cele mai citite

Related Articles