A crescut numărul copiilor bolnavi de cancer în Caraş-Severin!

Cancerele, boli mai rare la copii decât la adulţi reprezintă totuşi o cauză importantă de deces şi în Caraş-Severin.

Cele mai frecvente tipuri de cancer la tinerii din Caraş-Severin, în proporţie de 60% sunt leucemiile acute limfoblastice şi limfoamele maligne. În prezent tratamentele citostatice moderne permit vindecarea în procente mari, cu o singură condiţie, ca boala să fie depistată la timp, atrag atenţia medicii oncologi.

O altă condiţie pentru creşterea şanselor de vindecare a cancerului este terapia potrivită primită în spitale cu experiență în oncologia pediatrică și care dispun de tehnologie cât mai avansată.

Numărul copiilor bolnavi de cancer a crescut alarmant în ultimii ani în România, iar medicii avertizează că această maladie este tot mai agresivă şi loveşte la vârste din ce în ce mai fragede. Oncologii vorbesc despre tot mai multe cancere depistate la bebeluși de doar o lună sau două de viață, iar una dintre principalele cauze este producția industrializată şi hormonii din alimente.

Există, de asemenea, şi anumite există anumite virusuri cu care copilul intră în contact și care îl pot predispune la cancer: virusul hepatitei B poate declanșa cancer la ficat, iar Hepatita C poate duce la apariția limfoamelor.

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles