Refugiaţi din Timişoara, depistaţi în diverse locuri din oraş

Peste 1.200 de migranţi au încercaţ de la începutul anului, sa intre ilegal din Serbia în România.

Cei mai mulţi provin din Irak, Siria, Pakistan şi Afganistan. Deşi există un acord de readmisie între România şi Serbia, în ultima perioadă vecinii sârbi nu au mai dat avize pozitive pentru reprimirea acestor migranţi.

În situaţia în care migranţii solicită o formă de protecţie din partea statului român, ei intră în procedura de azil, spune şeful Poliţiei de Frontiera Timisoara, Iliuţă Cumpănaşu.

Iliuţă Cumpănaşu: O parte dintre ei, o parte mai însemnată sunt veniţi din centrele care se află în mai multe localităţi din ţară, cu intenţia evidentă de a trece frontiera dintre România şi Ungaria şi, mai departe, de a ajunge în ţările din vestul Europei. Toţi cetăţenii cu privire la care noi putem să probăm că au venit din Serbia, şi dacă cer forma de protecţie şi dacă nu cer forma de protecţie, în baza protocolului de readmisie, pot fi trimişi în Serbia, cu condiţia ca Republica Serbia să fie de acord cu această procedură de readmisie. În ultimul timp, Serviciul de imigrări din Serbia nu prea a trimis avize favorabile.

Noul prefect de Timiş, Eva Andreaş, a dispus măsuri suplimentare de securitate la Centrul de Refugiaţi de la Timişoara. Astfel, poliţiştii vor asigura ordinea publică şi în interiorul Centrului de Tranziţ după ce, în ultimul timp, tot mai mulţi refugiaţi au fost depistaţi în diverse locuri din oraş.

Acum o săptămână, peste o sută de refugiaţi au fost depistati la o pensiune din Timişoara, unde urmau să fie cazaţi. RRA

De același autor

Related Articles