[VIDEO] Două decenii de la trecerea în eternitate a prinţesei inimilor – Lady Diana

Pe 31 august 1997, la Paris, Diana Frances Spencer, Prințesă de Wales, a încetat din viață la vârsta de 36 de ani din cauza unor răni grave, survenite în urma unui accident de maşină.

Astăzi se împlinesc 20 ani de când „prințesa inimilor” sau „prințesa poporului”, așa cum au denumit-o britanicii, alături de iubitul său, Dodi Fayed, şi de şoferul Henri Paul şi-au pierdut viaţa în tunelul Pont de l’Alma din Paris.

Prințesa Diana s-a născut pe 1 iulie 1961, într-o familie britanică de nobili cu ascendenţă regală, și a fost cel de-al patrulea copil al lui John Spencer, Vicontele Althorp şi al a primei lui soţii, Frances Roche, Vicontesa Althorp.

În 1975, după ce tatăl său a moştenit titlul de Conte de Spencer, ea a devenit Lady Diana Spencer.

Nunta sa cu Prinţul de Wales, susţinută la St Paul’s Cathedral din Londra pe 29 iulie 1981, a atins audienţa globală de peste 750 de milioane de oameni. Din căsnicia sa cu Prinţul Charles s-au născut doi fii, prinţii William şi Harry, care i-au dus flori şi candele la altarul închinat ei la Londra de cei care au iubit-o.

Ca Prinţesă de Wales, Diana a preluat anumite sarcini de ordin regal în numele Reginei Elisabeta a II-a. Prinţesa Diana a fost apreciată pentru munca sa caritabilă.

În ciuda neînţelegerilor din viaţa personală cu Prinţul Charles, prioritatea Prințesei Dian a fost de a-şi iubi familia, respectiv pe cei doi băieţi: „Îmbrăţişările pot face mult bine, în special pentru copii”, a dezvăluit Diana, mărturisind că „trăiesc pentru băieţii mei. Aş fi pierdută fără ei.”

Elton John a reinterpretat, ca ultim omagiu „prințesei inimilor”, melodia „Candle in the Wind”.

Sursa: gds.ro

De același autor

Related Articles