Ce ne pregătește vremea la început de toamnă

508

Temperaturile vor fi în media celor normale perioadei în majoritatea regiunilor, în primele zile ale acestei săptămâni, vremea devenind mai călduroasă după 31 augusţ iar probabilitatea de ploi va creşte din 5 septembrie, se arată în prognoza Administraţiei Naţionale de Meteorologie pentru următoarele 14 zile.

În Banat, la începutul intervalului, valorile de temperatură vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 27-29 de grade Celsiuş iar a minimelor între de 12-15 grade Celsius.

”Din data de 31 august, vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi maxime de 30-32 de grade şi minime de 14-17 grade, în medie regională. Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variaţii termice nesemnificative, valorile caracterizând o vreme în general caldă, local chiar călduroasă. Probabilitatea pentru ploi locale va fi în creştere după data de 5 septembrie şi în special în ultimele zile ale intervalului de referinţă când vor fi şi condiţii pentru cantităţi de apă mai însemnate”, se arată în document.

În primele zile ale intervalului, în Crişana valorile de temperatură vor fi în jurul celor normale pentru această perioadă din an, astfel că media maximelor va fi de 26-28 de grade, iar a minimelor de 11-14 grade. Din data de 31 augusţ vremea va deveni călduroasă, cu temperaturi diurne în jurul a 30 de grade şi nocturne de 13-16 grade, în medie regională.

”Pentru cea de-a doua săptămână sunt estimate variaţii mici în evoluţia regimul termic, vremea menţinându-se în general caldă. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere după data de 5 septembrie şi cu precădere în ultimele zile ale intervalului de referinţă când sunt estimate şi condiţii pentru cantităţi de apă mai însemnate”, scrie Agerpres.ro