[FOTO] Handbalistele din Băile Herculane și turneul de la Smederevo

ACS Băile Herculane a participat la sfârşitul săptămânii trecute la un puternic turneu internaţional de handbal la Smederevo (Serbia) – TROPHY 2017 – la care au participat peste 140 de echipe din Europa.

Clubul din oraşul de pe Valea Cernei a participat la acest turneu cu două echipe – junioare III şi junioare IV – turneul fiind şi un prilej de verificare înainte de startul campionatului naţional. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de echipa de junioare IV, care s-a clasat a cincea la categoria sa de vârstă, obţinând 3 victorii şi 2 înfrângeri. Echipa junioarelor III a avut adversare foarte valoroase din ţări în care handbalul este aproape o religie, precum Serbia, Muntenegru, Croaţia, dar a reuşit să facă faţă tensiunii acestei competiţii şi s-a clasat în final pe locul IV în grupa de calificare.

La revenirea în ţară, antrenorul echipelor ACS Băile Herculane, TOMA DRĂGOIU, a declarat în exclusivitate pentru RADIO ROMÂNIA REŞIŢA :

“Fetele au jucat foarte bine, rezultatul s-a văzut şi pe teren. Nivelul echipelor cu care am jucat a fost foarte ridicaţ am jucat cu echipe din Serbia, Croaţia, Muntenegru, Bulgaria, Letonia, echipe foarte bune, care joacă şi au o tradiţie în handbal! Elevele mele sunt pregătite, mai avem acum două săptămâni de pregătire până la începerea campionatului şi vor fi pregătite sută la sută! În turneul din Serbia am obţinut cam 60 la sută victorii şi 40 la sută înfrângeri! Fetele s-au comportat foarte bine, la început au avut trac, dar de la meci la meci au crescut în valoare. După turneul de la Smederevo urmează un alt turneu la Hunedoara, apoi începerea campionatului!”

Tinerele handbaliste de pe Valea Cernei sunt mulţumite de acest turneu, de la care au învăţat multe lucruri, după cum chiar ele ne-au declarat :

Denisa DRĂGULESCU : “A fost foarte bine, a fost greu, dar am fost mereu împreună şi am reuşit să câştigăm câteva meciuri! La început ne-a fost puţin teamă, recunosc!, dar ne-am acomodat pe parcurs! Am avut multe de învăţat din acest turneu, multe echipe au fost bune şi am învăţat mult de la multe fete, care eu cred că vor avea un viitor în handbal!”

Maria SOROCEANU : “La acest turneu am învăţat că trebuie să lucrăm în echipă, ca să putem înfrânge alte echipe! Adversarele aveau multăexperienţă şi au jucat foarte bine!”

Andra CHERCIU : “Eu cred că la acest turneu am învăţat foarte multe driblinguri pe care noi nu le-am învăţat până acum…, am fost la multe meciuri ale fetelor mai mari şi am văzut cum se joacă la acea grupă de vârstă! Turneul de la Smederevo ne-a ambiţionat şi ne dă un imbold în plus pentru campionatul naţional!”

Paul-Sever Smadu

De același autor

Related Articles