Trei primării cărăşene au ascuns gunoiul sub preş

Trei primării cărăşene au ascuns gunoiul sub preş.

Comisarii Gărzii de mediu din Caraş-Severin au depistat în acest an 3 unităţi administrativ-teritoriale care nu au putut justifica ce au făcut cu deşeurile menajere de pe raza localităţilor de mai bine de un an. Este vorba despre Berlişte, Berzasca şi Naidăş. Comisarul şef al Gărzii de mediu, Gheorghe Muntean, a explicat cu au fost depistate primăriile respective.

Prin raportarea pe care ne-o trimite lunar SC GreenEcobauer, acestea (primăriile-n.r.) n-au mai apărut la depunerea deşeurilor, iar societăţile care duc deşeurile la alte deponee autorizate de pe teritoriul ţării nu ne-au transmis că acele primării transportă deşeurile la ei, a fost în mod normal obligatorie descinderea Gărzii de mediu pe aceste unităţi administrativ- teritoriale şi a lua măsuri împotriva celor care nu respectă legea. Nu este normal ca într-o ţară a Uniunii Europene, în 2017, o unitate administrativ- teritorială să nu aibă contract de depozitare a deşeurilor la un depozit autorizat“.

Ca urmare a controalelor, primăriilor în cauză li s-au aplicat sancţiuni de sute de milioane de lei şi li s-au impus măsuri ferme de rezolvare a situaţiilor depistate, în cel mult o lună-a mai afirmat comisarul-şef Gheorghe Muntean. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles