A crescut numărul morților în atentatul din Spania

173

Bilanţul atentatelor din Catalonia a ajuns la 16 morţi, după ce o cetăţeană germană de 51 de ani a decedat duminică, a anunţat protecţia civilă catalană, informează AFP.
“În această dimineaţă, o femeie de 51 de ani, de naţionalitate germană, ce fusese internată în stare critică la unitatea de terapie intensivă de la spitalul del Mar din Barcelona, a decedat”, a anunţat protecţia civilă într-un comunicat.
Dublul atentat terorisţ comis la Barcelona şi Cambrils în 17 şi 18 august şi revendicat de organizaţia Statul Islamic (SI), s-a soldat de asemenea cu 125 de răniţi, dintre care cinci sunt în continuare în stare critică.
Femeia de cetăţenie germană decedată duminică a fost rănită în atentatul care a avut loc la Barcelona, când o camionetă la volanul căreia se afla un tânăr marocan a intrat în mulţime pe Las Ramblaş cea mai frecventată de turişti arteră pietonală din metropola catalană.
Sâmbătă, peste 100.000 de persoane au manifestat la Barcelona împotriva violenţei jihadiste sub sloganul “Nu mi-e frică”. Regele Felipe al VI-lea s-a alăturat manifestanţilor, devenind astfel primul suveran spaniol care ia parte la o astfel de adunare, după restabilirea monarhiei în 1975.
El s-a plasat cu câteva rânduri în spatele bannerului din frunte, la fel ca şeful guvernului de la Madrid, Mariano Rajoy, miniştri, preşedinţi de regiuni, lideri de partide, primul rând al manifestaţiei fiind rezervaţ conform dorinţei primăriei, ‘reprezentanţilor colectivităţilor care, din primul minuţ s-au ocupat de victime’: poliţişti, pompieri în uniforme, medici în halate albe, şoferi de taxi, comercianţi şi locuitori din zona Las Ramblas,scrie Agerpres.ro

sursa foto:adevarul.ro