[FOTO] Ancuţa Iancu, soţia Crăișorului Dunării, ne-a făcut un frumos itinerar al celor 17 ani petrecuți împreună, în exclusivitate pentru Radio România Reșița

Motto: „Lumea nu e a celor care pot, ci a celor care vor.”  Johann W.Goethe

Crăișorul Dunării, Avram Iancu, a intrat în țară prin apele Dunării pe 15 august, pe la Moldova Nouă. Momentul, unul istoric, a fost trăit în frumusețea lui de toți cei prezenți în număr mare, dar și de ascultătorii Radio România Reșița care au parcurs alături de postul nostru jurnalul de călătorie alături de campionul nostru și echipa sa.

Printre cei care au împărțit cu noi emoția zilei de 15 august s-a aflat și frumoasa familie a bibliotecarului hunedorean, soția și cele trei minunate fetițe.

Avram Iancu face parte dintre românii care știu cel mai bine că își merită viața și libertatea numai acela ce zilnic și le cucerește neîncetat.

Dând dovadă de o modestie și un bun simț aparte, Ancuța Iancu ne-a făcut câteva mărturisiri alături de fiicele sale.

Doamna din spatele Crăișorului Dunării, principalul său susținător moral, ne-a făcut un frumos itinerar al celor 17 ani petrecuți alături de soțul său, în exclusivitate pentru Radio România Reșița.

„Adevărul este că e foarte greu acolo în spatele lui, fiindcă atât eu cât și fetele avem mari emoții de fiecare dată. Dar sunt foarte bucuroasă că a ajuns înRomânia și putem să-l întâmpinăm.Eu am mai fost de două ori la Viena și Budapesta, dar fetele nu au fost, dar în sfârșit pot și ele acum să-l întâmpine pe tatii.Dificultatea de a-l aștepta acasă este foarte mare, pentru că fiecare postare pe facebook despre el , arată și greutățile prin care a trecut și noi le-am perceput și au fost foarte grele”.

Este un tată blând cu fetele ? Cum este ca soț?

„Da. Este un soț bun, tandru, are toate calitățile pentru un familist convins. Fetele îl iubesc foarte mult, este un tată care se joacă foarte mult cu ele și acum le lipsește mult”.

Cum v-ați cunoscut și ce vă place cel mai mult la soțul dumneavoastră?

„În perioada aceea deși era tot în vogă cu sportul, campion național, făcea și triatlon când l-am cunoscut eu și hotărâserăm să o lase mai ușor cu sportul ca să ne construim familia… începuse să scrie poezie, a scris chiar și o carte. Pur și simplu a umplut golul acela interior pe care îl are o persoană atunci când vrea să se căsătorească cu adevărat, nu doar formal. Avem deja 17 ani de căsnicie și trei fetițe minunate”.

Felicitări și mulți ani împreună. Un gând pentru ascultătorii și cititorii Radio România Reșița.

„Le doresc să fie dintre cei care îl suțin și  îl încurajează. Speranță maximă să termine cu bine până la sfârșit.Noi credem în asta și le doresc și lor același lucru, iar cu toții să ne întâlnim la Sulina”.

Poți să spui ceva despre tatii?

Andrada Iancu: „Eu sunt foarte mândră de el și știu că face un lucru extrem de important. Este un Campion și pentru noi și pentru toată lumea”.

Prâslea familiei Iancu, Adina, ne-a mărturisit

„Îmi este dor de tatii și îl aștept să vină!”

Fiica cea mare, Flavia Iancu ne-a spus :

„Îmi este foarte dor de tatii în fiecare zi. Ne uităm pe facebook să îl vedem în poze.O să ne uităm și pe facebook-ul Radio România Reșița. Suntem foarte mândre de tăticul nostru”.

Crăișorul Dunării, Avram Iancu, a trecut de  borna 851și scrie în ultima sa postare pe facebook:

Azi am facut 49 de km, între borna 811 si 762.
Am trecut pe la borna 800, apoi am ajuns în Calafat unde am fost așteptat de domnul primar. Apoi am lăsat în urma și Vidinul cu a sa cetate foarte frumoasă”.

Împreună cu echipa sa își continuă drumul spre împlinirea unuia dintre cele mai frumoase Vise, acela de realiza un record mondial prin parcurgerea fluviului Dunărea înot fără costum special, ci doar în slip.

Avram Iancu face parte dintre românii care știu cel mai bine că își merită viața și libertatea numai acela ce zilnic și le cucerește neîncetat.

Epilog: „Pentru orice realizare, primul pas este curajul”. Johan W. Goethe

Anca Bica Bălălău

 

Cele mai citite

Related Articles