Teatrul de vară din Băile Herculane va fi amenajat în stil roman

Teatrul de Vară din Parcul Vicol al staţiunii Băile Herculane va fi amenajat de administraţia oraşului de pe Valea Cernei, astfel încât să ofere condiţii mai bune pentru desfăşurarea evenimentelor care se desfăşoară aici, între care tradiţionala manifestare folclorică FESTIVALUL HERCULES.

”În cadrul primului proiect pe care l-am câştigat pe dezvoltarea infrastructurii de turism, pe axa 7.1, la momentul respectiv Teatrul de Vară nu a putut fi cuprins în această finanţare. Deschizându-se cea de-a doua sesiune, s-au făsut demersurile necesare şi se pare că va fi cuprins pe aceeaşi axă 7.1 unde au rămas nişte fonduri neconsumate, care vor fi atrase de către beneficiari! La momentul de faţă se lucrează la proiectare, dorinţa noastră este de a fi amenajat în stil roman şi va fi acoperit cu o copertină retractabilă!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului Băile Herculane.

Teatrul de Vară nu este singurul obiectiv de investiţii care este cuprins pe acest proiect.

”Avem un termen în care trebuie să depunem acest proiecţ vreau să vă mai spun că pe acest proiect vor fi incluse şi podul de piatră din Centrul iatoric al staţiunii, parcul dintre Pavilionul 12 şi Vila Elisabeta şi, în speţă, vom include şi Teatrul de Vară aflat în Parcul Vicol!”, ne precizează edilul-şef al urbei de pe Valea Cernei.

Paul-Sever Smadu

De același autor

Related Articles