APAPR confirmă discuțiile cu Ministerul Finanțelor privind reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii

Reprezentanții Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR) confirmă oficial discuțiile cu Ministerul Finanțelor privind reducerea contribuțiilor la Pilonul II de pensii, arătând că au fost informați, săptămâna trecută, că ministerul dorește să aplice o astfel de diminuare, scrie profit.ro
“Ne-a fost adus la cunoștință că se dorește punerea în practică a unei reduceri. Am fost chemați să luăm notă că așa se va întâmpla”, precizează reprezentanții APAPR.
Săptămâna trecută, reprezentanții APAPR s-au întâlnit cu ministrul Finanțelor și cu conducerea Autorității de Supraveghere Financiară pentru o discuție în care le-au fost prezentate mai multe variante de reducere a contribuțiilor la Pilonul II de pensii, dintre care cea mai dramatică era o scădere cu 80%, măsura fiindu-le prezentată ca urmând să fie pusă în practică, nu doar ca intenție.

 

Ieri seara, după ședința Executivului, ministrul Economiei, neimplicat în discuția de la Finanțe, afirma că “în Guvern nu a existat o discuție pe această temă”, în condițiile în care subiectul nu a fost abordat, deocamdată, și în ședință de guvern. Ministrul Economiei nu și-a mai continuat ideea pentru a spune că, personal, nu este implicat într-un astfel de subiect, nefiind de competența sa, și că vorbește bazat pe ceea ce crede.

sursa foto: csspp.ro

De același autor

Related Articles