Mai multe SVSU-uri ar putea dispărea

209

Mai multe servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă din Caraş-Severin riscă să se desfinţeze.
Dotările insufieciente pe care le au unele servicii voluntare pentru situaţii de urgenţă le poate duce în situaţia de a nu mai fi acreditate. Noile criterii de performanţă şi de clasificare trebuiau să fie îndeplinite până în 23 iulie, însă acest termen a fost prelungit până la sfârşitul anului. Chiar şi aşa, puţine SVSU-uri şi-au depus documentele pentru a putea funcţiona legal, spune comandantul Inspectoratului pentru situaţii de urgenţă „Semenic”, locotenent colonel Cristinel Coneru:

„În prezent există 77 svsu-uri care funcţionează la nivelul judeţului nostru. Din acestea, 15 localităţi au depus documentaţiile şi au obţinut avizele conform OMAI 96/2016, cu modificările ulterioare. Astfel localitățile Reşiţa, Caransebeş, Armeniş, Bănia, Bozovici, Caraşova, Doclin, Eftimie Murgu, Forotic, Luncaviţa, Măureni, Obreja, Prigor, Slatina Timiş şi Târnova au obţinut avize de înfiinţare, avize pentru sector de competenţă şi avize pentru şeful svsu. Acest fapt înseamnă că îndeplinesc criteriile de performanţă impuse de noul ordin. 14 sunt de categoria C1, iar 1 (SVSU Slatina Timiş) este de categoria C2”.

Comandantul pompierilor a reamintit că primarii localităţilor, în calitatea lor de preşedinţi ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă au obligaţia legală de a coordona misiunile serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă.

(Sebastian Dragomir)