Refacerea străzilor în Reşiţa, misiune aproape imposibilă

Refacerea străzilor din Reşiţa, misiune aproape imposibilă.

După o întrerupere de câteva săptămâni, Primăria Reşiţa a convocat din nou reprezentanţii firmelor care efectuează diverse lucrări de introducere a reţelelor de apă, canalizare, gaz sau electricitate în municipiu, pentru a-i lua la bani mărunţi. City-managerul Paul Vasile a solicitat termene clare privind refacerea mai multor străzi de pe raza municipiului, între care: Ghiocelului, Nikolaus Lenau, Calea Caransebeşului, Calea Timişoarei, 24 ianuarie, Zadei, Butovăţ sau Bd. Muncii. Pentru fiecare în parte s-a stabilit un termen limită, dar dacă aceste date vor fi şi respectate, rămâne de văzut. Paul Vasile a insistat şi asupra faptului că se apropie timpul rece, cu ploi şi zăpezi, iar pe strada pe care se află Serviciul de întreţinere al primăriei nu s-a făcut nimic de un an de zile, ceea ce face ca deplasarea utilajelor pentru diverse intervenţii în oraş, să fie imposibilă. El mai spune că firmele care lucrează nu au nici suficient personal, nici utilaje pentru a face faţă tuturor lucrărilor începute în municipiu.

Prezent pentru câteva momente la întrunire, primarul Ioan Popa le-a transmis că din punctul lui de vedere, lucrurile sunt simple:

Astupaţi şi refaceţi două străzi, vă dau permis de spargere pentru o altă stradă.”

Nici constructorii nu s-au lăsat mai prejos şi au reclamat faptul că nu au fost plătiţi de ani de zile. „Nimeni nu zice nimic de bani. De doi ani şi jumătate nu am primit bani. Am investit aici din banii de investiţii din Valea Jiului, 20 de milioane. Dacă aduc meseriaşi trebuie să-i plătesc”, a explicat Cristian Bara de la firma IRITEX. Alte probleme de care se lovesc, sunt exproprierile de terenuri, atât proprietate privată , cât și de stat, care îi pun în imposibiliate de a continua lucrările deja începute.

Pentru a veni în ajutorul firmelor în ceea ce priveşte refacerea în totalitate a străzilor afectate, administraţia locală şi-a arătat disponibilitatea de a colabora atât cu material cât şi cu forţă de muncă. (Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles