Şase voleibaliste noi în lotul CSM Lugoj pentru sezonul 2017-2018

110

Echipa de primă ligă CSM Lugoj şi-a creionat lotul cu care va aborda sezonul următor de campionaţ nu mai puţin de şase fiind noutăţile din acest an.

După despărţirile de Lorena Ciocian (revenită la Ştiinţa Bacău), Ramona Rus (transfer la CSM Târgovişte), Krista DeGeest (transfer la VfB Suhl), Alexandra Warren (revenită în SUA) şi Olga Krasteva-Moldovan (retrasă temporar), C.S.M. Lugoj a avut nevoie de completarea golurilor rămase în echipă.

Banca tehnică a echipei, rămasă în aceiaşi formulă, cu Valerijan Luka – principal, Ugljesa Segrt – secund şi Vasile Canea – preparator fizic, a decis asupra noilor achiziţii. Acestea vin din Serbia, Australia, Ucraina şi Franţa, plus o revenire din campionatul intern, coordonatorul Denisa Viloiu, componentă a lotului în sezonul 2014 -2015. Denisa vine de la SCM Piteşti, după ce a jucat în ediţia precedentă la Volei Alba Blaj. Celelalte noutăţi sunt Nina Jakic (23 ani, 1,83 m), de la Jedinstvo Stara Pazova (Serbia), echipă câştigătoare a Cupei Serbiei şi vicecampioană naţională, pe poziţia de centru; Aleksandra Cveticanin (24 ani, 1,86 m), de la Spartak Subotica (Serbia), pe poziţia de extremă; Silvana Dascălu (23 ani, 1,87 m), de la Stade Francais Paris (Franţa), pe poziţia de centru; ucraineanca Svitlana Shvanska (27 ani, 1,85 m), de la Harnesienne (Franţa) pe poziţia de universal; australianca Monique Stoianovic (25 ani, 1,88 m) de la Victoria Volleyball Academy, pe poziţia de extremă sau universal.

Lugojencele îşi continuă pregătirea zilnică în Sala “I.K. Ghermănescu”, după care în perioada 24 – 30 augusţ C.S.M. Lugoj se va deplasa pentru efectuarea unui cantonament comun de pregătire în Serbia, la Banja Koviljaca, alături de nou-promovata ZOK Sremska Mitrovica.

Ion Moldovan