Consumul de alcool la volan a provocat, din nou, victime!

705

Poliţiştii rutieri descoperă aproape zilnic şoferi care conduc autoturisme, deşi au consumat alcool. La sfârşitul săptămânii trecute, mai mulţi conducători auto au fost găsiţi în culpă.
Din nefericire, consumul de alcool la volan provoacă şi accidente. Aşa s-a întâmplat ieri în cartierul reşiţean Secu, unde o fetiţă de 4 ani, aflată pe trotuar, a fost rănită grav de un şofer băut şi care nu avea nici permis de conducere. Minora a ajuns la Spitalul Judeţean din Timişoara, iar şoferul de ocazie a intrat pe mâna Poliţiei.

„La fața locului s-a stabilit că un bărbat, fără a deține permis de conducere și aflându-se sub influența băuturilor alcoolice, aflat la volanul unui autoturism, în dreptul imobilului cu nr. 7 din Secu, pierde controlul asupra direcției de deplasare, lovește imobilul și acroșează o minoră de 4 ani, care se afla pe trotuar”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Citeşte şi: Peste două milioane de români au probleme cu alcoolul

Ieri nu au fost realizate filtre speciale pentru depistarea celor care conduc băuţi şi totuşi au fost găsiţi astfel de şoferi în Reşiţa, la Crivaia şi în Caransebeş.

Despre alcool la volan am discutat cu inspectorul principal Alin Anderca de la Serviciul Rutier din Caraş-Severin: „dacă un șofer conduce băut și care are o alcoolemie cuprinsă între 0,2-0,5 la mie, respectiv 0,15–0,25 la mie alcool în aerul expirat, se sancţionează cu amendă prevăzută în clasa a V-a de sancţiuni (21 la 50 puncte-amendă) şi cu suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 180 de zile”.

 

Citeşte şi: Şofer în comă alcoolică pe E 70

(Sebastian Dragomir)