Premieră pentru Caransebeș: Festival de film în aer liber

100 de ani de cinematografie românească vor fi marcați în premieră la Caransebeș.

Primul Festival de film în aer liber se va derula timp de 5 zile în Parcul Dragalina, începând din 22 până în 26 august 2017.

Ideea a pornit de la regizorul și scriitorul Ioan Cărmăzan, de a le prezenta iubitorilor de filme românești, o parte din creația românească, existente în arhiva națională.

“Este o premieră și pentru Banat, nu doar pentru Caransebeș. Avem privilegiul de a-l avea ca prieten al caransebeșenilor pe Ioan Cărmăzan, care este de altfel și directorul artistic al festivalului. Am zis să începem și noi, mai timid pentru prima ediție, dar următoarelor, pe baza alăturării unor sponsori, să le putem da o amploare mai mare, cea pe care Caransebeșul o merită,” a declarat Ioan Cojocariu, directorul Casei de Cultură “George Suru”.

“Cu mâinile curate” și “Mihai Viteazu”, regizate de Sergiu Nicolaescu sunt cele două capodopere care vor deschide și  încheia Festivalul de film de la Caransebeș. Dar cinefilii vor avea ocazie să vizioneze și “Casa din vis”, în regia lui Ioan Cărmăzan, “B.D. la munte și la mare”, regizat de Mircea Drăgan și Operațiunea Monstrul”, capodopera lui Manole Marcus, cu Toma Caragiu, Octavian Cotescu și Marin Moraru.

“Pe locul unde iarna este amplasat patinoarul, ocupat acum de un ecran de proiecție de 9/6, va fi amplasată și o scenă pe care vor urca o parte din actori, producători dar și critici de film, care vor face cunoscute poveștile și istoria fiecărui film. Avem scaune confortabile pentru toată lumea și îi invităm pe toți care cu bucurie vor dori să revadă aceste filme, dar și generațiile mai tinere care le vor putea viziona pentru prima oară”, mai spune Ioan Cojocariu.

Festivalul este organizat de Primăria Caransebeș, Casa de Cultură “George Suru” și Uniunea Autorilor și Realizatorilor de Film din România.

Filmele vor rula în fiecare seară, de la ora 21.00. Intrarea este liberă!

Valentina Adam

foto:Rador

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles