Sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat începe astăzi!

În Caraș Severin s-au înscris 576 de absolvenți la cea de-a doua sesiune a bacalaureatului. În premieră, candidaţii vor susţine mai întâi examenele scrise, apoi pe cele orale.

În județ, candidații au fost repartizați în două centre de examen: 200 la Colegiul Naţional Traian Doda din Caransebeş, iar restul la Colegiul tehnic din Reşiţa.
Astăzi este programată proba scrisă la limba şi literatura română, mâine cea la limba maternă. Miercuri se va desfăşura proba obligatorie a profilului, iar joi cea la alegere.

Între 25 şi 31 august elevii vor avea probele orale, iar primele rezultate sunt afişate pe 1 septembrie, zi în care pot fi depuse şi contestaţiile.Potrivit Ministerului Educaţiei, la această sesiune, majoritatea absolvenţilor provin din promoţia recentă, aproape 25 de mii, iar peste 14 mii din seriile anterioare.

În prima sesiune, de vară, au luat bacalaureatul aproape 94.000 de elevi, din cei peste 128 de mii care s-au prezentat la examen, adică 72,9%. Rata de promovabilitate în judeţul Caraş-Severin la sesiunea iunie-iulie a examenului de bacalaureat a fost de 60%.

Daniela Tudor

 

De același autor

Related Articles