FC Viitorul a pierdut jocul de acasă cu FC Salzburg

102

Echipa de fotbal FC Viitorul Constanța este ca și eliminată din Europa League, după ce a fost învinsă de formația austriacă FC Red Bull Salzburg cu scorul de 3-1 (3-1), joi seara, la Ovidiu, în prima manșă a play-off-ului competiției.

Hee-Chan Hwang (2), Hannes Wolf (29) și Munas Dabbur (31) au marcat pentru oaspeți, în timp ce golul echipei antrenate de Gheorghe Hagi a fost reușit de George Țucudean (7).

Campioana României a făcut o primă repriză catastrofală și mai are șanse pur teoretice de a se califica în faza grupelor.

Meciul a început practic de la 0-1, oaspeții marcând în al doilea minut de joc, când Hee-Chan Hwang a marcat cu un șut în diagonală, după o eroare a lui Boli. FC Viitorul a egalat destul de rapid (7), când Țucudean a sancționat greșeala fundașului Lainer și poziționarea greșită a portarului Stankovic.

Echipa din Salzburg a tranșat soarta partidei în decurs de trei minute, punctând prin Wolf (29), rămas singur cu portarul, după o nouă eroare a apărării constănțene, și prin Dabbur (31), cu un șut din marginea careului.

Rîmniceanu a fost providențial în alte două situații în prima repriză (33), în faze consecutive, în fața atacanților Hwang, respectiv.

FC Viitorul a avut o șansă de a reduce din diferență, dar Cicâldău (45) a tras de la 18 metri, puțin pe lângă poartă.

Echipa antrenată de Gheorghe Hagi a avut șansa de a reintra în meci, dar Chițu (47) a ratat incredibil în situație de unu la unu cu portarul, șutând direct în Stankovic.

Portarul Rîmniceanu a mai salvat două goluri ca și făcute, la reluarea din apropiere a lui Dabbur (77) și la șutul lui Wolf (80).

Vînă a testat vigilența lui Stankovic (83), iar Țucudean a ratat ultima ocazie (90+2), șutând cu stângul, milimetric peste transversală.

Returul va avea loc pe 24 august, în orașul lui Mozart.

FC Viitorul Constanța — FC Red Bull Salzburg 1-3 (1-3)

Au marcat: George Țucudean (7), respectiv Hee-Chan Hwang (2), Hannes Wolf (29), Munas Dabbur (31).

Ovidiu, Academia Hagi — Stadion Central

Europa League — play-off (tur)

Au evoluat echipele:

FC Viitorul: 12. Victor Rîmniceanu — 21. Kevin Boli, 14. Bogdan Țîru (căpitan; 19. Robert Hodorogea, 46), 4. Marius Constantin, 22. Cristian Ganea — 18. Dani López, 5. Sebastian Mladen, 11. Ionuț Vînă — 25. Aurelian Chițu (27. Eric De Oliveira Pereira, 72), 20. George Țucudean, 23. Alexandru Cicâldău (7. Florinel Coman, 51). Antrenor: Gheorghe Hagi.

Rezerve neutilizate: 31. Alexandru Buzbuchi — 10. Ovidiu Herea, 98. Adrian Dumitrescu, 99. Tudor Băluță.

Salzburg: 1. Cican Stankovic — 22. Stefan Lainer, 3. Paulo Miranda, 5. Duje Caleta-Car, 17. Andreas Ulmer — 11. Marc Rzatkowski (4. Amadou Haidara, 70), 13. Hannes Wolf (18. Takumi Minamino, 81), 8. Diadie Samassékou, 14. Valon Berisha (căpitan) — 19. Hee-Chan Hwang (21. Fredrik Gulbrandsen, 75), 9. Munas Dabbur. Antrenor: Marco Rose

Rezerve neutilizate: 31. Carlos Miguel Coronel — 24. Christoph Leitgeb, 25. Patrick Farkas, 34. Marin Pongracic.

Arbitru: Anthony Taylor; arbitri asistenți: Gary Beswick, Adam Nunn; arbitru de rezervă: Robert Madley (toți din Anglia)

Observator UEFA pentru arbitri: Juan Antonio Fernandez Marin (Spania), delegat UEFA: Irakli Nakaidze (Georgia)

Cartonașe galbene: Dani López (25), Mladen (34), Paulo Miranda (55), Eric (90+3), scrie agerpres.ro

sursa foto:ziarul de constanta