Ministerul Sănătăţii începe luna viitoare o campanie de vaccinare împotriva pneumoniei!

Ministerul Sănătăţii începe luna viitoare o campanie de vaccinare împotriva pneumoniei, după ce a finalizat procesul de achiziţie a dozelor necesare de vaccin pneumococic.

Vaccinul pneumococic se administrează copiilor gratuit, conform schemei de imunizare, în cabinetul medicului de familie şi oferă protecţie împotriva bolilor pneumococice care pot provoca în rândul copiilor afecţiuni grave sau chiar decese. Ţara noastră are cea mai ridicată rată de mortalitate infantilă dintre statele membre ale UE, iar pneumonia, o boală prevenibilă prin vaccinare, constituie principala cauză de deces la copiii cu vârsta mai mică de cinci ani.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a recomandat încă de acum zece ani includerea acestuia în programele de imunizare, însă, până în acest an, nu au existat fonduri pentru introducerea sa în România.

Campania de vaccinare antipneumococică este programată să înceapă în luna septembrie, când este prevăzută livrarea unei cantități de peste 477 de mii de doze de vaccin pneumococic. Dozele de vaccin achiziționate acoperă necesarul pentru campania de imunizare din acest an, precum și pentru primele luni din 2018.

Ca și în cazul altor vaccinuri din Programul Național de Vaccinare, Ministerul Sănătății a semnat un Acord Cadru de achiziție cu producătorul, pentru o perioadă de 4 ani. În acest mod, vor fi preîntâmpinate orice dificultăți legate de disponibilitatea acestui vaccin în viitor.

De același autor

Related Articles