Exodul reşiţenilor spre zări senine continuă

Exodul reşiţenilor spre zări senine, nu s-a încheiat, deşi sunt plecaţi deja 11.000 (circa 15% din total).

Conform rezultatelor din Barometrul social comandat de primăria municipiului, în următorii 3 ani alţi 9.000 reşiţeni vor părăsi ţara şi alţi 9.600 încă nu s-au hotărât.

Plecările din Govândari și Reșița Montană vor fi mai numeroase decât cele din Reșița Romană și localitățile aparținătoare administrativ. Cel mai mare exod se va produce din Calea Caransebeșului și Micro II (peste 20% din locuitori), dar și din zone mai mici precum Cuptoare și Doman.

Femeile sunt mai hotărâte să rămână în oraș decât bărbații (76% față de 73%), iar intenția de a rămâne e specifică celor cu vârste medii de 53 ani. La cei de vârste cuprinse între 15 și 49 ani intenția de plecare depășește 15%, iar vârful emigrării este atins de cei de 20-24 ani, din care doar 48,5% mai vor să rămână în țară în următorii ani.Dorința de plecare e cea mai mare la absolvenții de liceu: peste 15% vor să plece și tot atâția sunt nehotărâți.

În ceea ce priveşte minorităţile naţionale, cea mai mare intenție de emigrare o au rromii și germanii (17%), iar cea mai mică o au maghiarii (7%).

Cele mai citite

Related Articles