Criză de producători agricoli pe piața din Băile Herculane

164

Piaţa agroalimentară din Zona Blocuri a oraşului Băile Herculane duce lipsă nu doar de cumpărători, ci şi de producători.

Spațiul special amenajat este aproape gol în cursul săptămânii,în timp ce pe marginea drumurilor din staţiune pot fi întâlniţi comercianţi de produse agricole care încearcă să profite de prezenţa turiştilor.

”Sunt din ce în ce mai puţini producători în piaţă… Sâmbăta şi duminica sunt de 4-5 ori mai mulţi, e aproape plină piaţa! Acum nu ştiu dacă am doi-trei clienţi pe care să-i încasez!… Acum este perioada afinelor, foarte multă lume caută afine, inclusiv turiştii… Producătorii din localităţile învecinate vin cu fructe!”, ne-a declarat Nicu Corneanu – administratorul pieţei.

Canicula din această vară a nu a rămas fără urmări pentru producătorii agricoli care îşi desfac produsele pe piaţa din Băile Herculane.

‘Se plângeau oamenii de această caniculă şi e firesc să-i afecteze! Producătorii vin de la Domaşnea, Cănicea, Teregova, Bolvaşniţa, Cuptoare… Din zona Olteniei vin mai rar producători!”, mai spune Nicu Corneanu.

Paul-Sever Smadu