Bani și diligențe la Guvern pentru apă geotermală

96

Administrația lugojeană așteaptă răspunsul la o scrisoare trimisă către Agenția Națională pentru Resurse Minerale în care se solicită includerea într-un program de finanțare pentru acoperirea cheltuielilor de execuție a cercetării geologice și hidrogeologice la ștrandul municipal, unde se intenționează captarea unei surse de apă geotermală.

Scrisoarea are toate documentațiile necesare pentru perimetrul de exploatare în vederea obținerii licenței de exploatare. Sursa de apă geotermală este prevăzută a fi folosită pentru necesitățile de la bazinul acoperit. Primăria Lugoj are prevăzuți prin buget suma de 3 milioane de lei pentru prima parte a demarării proiectului de forare la 1.000 de metri. Din informațiile existente până în prezent, în zona Lugoj ar exista o importantă rezervă de apă termală, dar până acum nu s-au făcut cercetări de adâncime. 

Municipalitatea a mai informat că lucrările la Ștrandul Mu­ni­cipal, reluate în ultima de­cadă a lunii iunie, au început să avanseze vizibil. Ritmul de lucru a fost accelerat, iar echipele de muncitori au fost supli­men­ta­te, astfel că în prezent se lu­crează și noaptea.

În ultimele zile muncitorii au reușit să monteze dale pe aproape 70% din suprafața de 1.485 de m.p prevăzută în cadrul proiectului de mo­der­nizare a ștrandului mare al Lugojului. Totodată a fost asfaltat și finalizat și viitorul teren de baschet, de 448 de m.p. amplasat în spatele bazinului acoperit.

În pregătire se află lucrările de reabilitare a fostului res­tau­rant de la ștrand, unde va fi amenajată noua Casă a Că­să­toriilor din Lugoj, șase ca­mere de oaspeți pentru de­le­gațiile care vizitează mu­nicipiul și un restaurant.