Societățile Consiliului Local Lugoj nu se desființează

102
Societățile Consiliului Local Lugoj, Meridian 22 și Salprest, nu se vor desființa nici după 1 mai 2018, când expiră actualele contracte de operare în domeniile adunării deșeurilor și gestionării rețelelor de apă-canal în municipiul de pe Timiș.
Ambele societăți își vor continua activitățile specifice, cu câteva excepții însă. Salprestul nu va mai aduna deșeurile de la populație și agenți economici, locul operatorului local fiind luat de timișorenii de la Retim, dar în schimb societatea lugojeană va prelua de la Meridian 22 transportul public de călători pe raza orașului și a celor două localități aparținătoare: Tapia și Măguri.
Operatorul de salubritate se va mai ocupa de curățenia pe domeniul public, de gestionarea adăpostului de câini comunitari și de deszăpezirea drumurilor din municipiu. În ceea ce privește societatea Meridian 22, aceasta va avea dreptul în continuare să presteze doar servicii de apă-canal, potrivit unei adrese de la “Autoritatea națională de reglementare pentru servicii comunitare de utilități publice”, transmisă primăriei Lugoj în data de 7 august. Potrivit acesteia, societatea lugojeană are dreptul să presteze exclusiv servicii publice de alimentare cu apă și canal fără alte activități economice sau servicii comunitare.
Meridianul se va ocupa de alimentarea cu apă, rețeaua de canalizare, uzinele de apă, stația de epurare, gurile de canal, branșamentele și va interveni la avarii.
Cele două societăți vor rămâne în subordinea Consiliului Local, care va deține acționariatul de 100%, iar personalul existent nu va fi disponibilizat.