Peste 9.000 de poliţişti sunt la dotarie în minivacanţa de Sfânta Maria!

Poliţiştii sunt la datorie, pentru ca cetăţenii să se bucure în linişte şi siguranţă de această minivacanţă!

Până în 15 august, zilnic, 9.695 de poliţişti acţionează pentru prevenirea faptelor antisociale, apărarea patrimoniului public şi privat, creşterea siguranţei rutiere şi a transporturilor feroviare, astfel încât cetăţenii să se bucure în linişte de timpul liber.

În urma activităţilor desfăşurate, în ultimele 2 zile, poliţiştii au constatat peste 1.500 de infracţiuni, au aplicat peste 15.000 de sancţiuni contravenţionale, au reţinut 1.037 de permise de conducere, au retras aproape 300 de certificate de înmatriculare şi au confiscat bunuri în valoare de aproape 250.000 de lei.

Pentru fluidizarea traficului rutier şi prevenirea producerii unor evenimente grave, poliţiştii de la rutieră au acţionat pe drumurile publice, în zona lăcaşurilor de cult, pe principalele artere din zonele turistice şi pe traseele de acces către aceste zone. Pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii au folosit peste 340 de aparate radar, iar cu ajutorul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie s-a monitorizat fluenţa traficului de pe Autostrada Soarelui şi din judeţul Constanţa.

De asemenea, poliţiştii de la transporturi au asigurat patrularea în trenurile de călători, cu precădere pe rutele către staţiunile montane şi litoral, precum şi în staţiile şi triajele de cale ferată. În urma activităţilor desfăşurate, în perioada 11-12 august a.c., au fost constatate 1.510 infracţiuni, dintre care 479 contra persoanei, 605 contra patrimoniului şi 203 la regimul siguranţei rutiere.

Dintre infracţiunile descoperite, 248 au fost constatate în flagrant delict. Pentru comiterea infracţiunilor, faţă de 52 de persoane au fost luate măsuri preventive, iar 34 de persoane care erau urmărite au fost depistate de poliţişti. Au fost aplicate 15.112 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 5.704.162 de lei, dintre care 2.425 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică.

În urma activităţilor desfăşurate în trafic, pentru salvarea de vieţi omeneşti, poliţiştii au aplicat 11.486 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 92 pentru consum de alcool, iar 3.742 pentru viteză neregulamentară.

Dacă sunteţi victime sau martori ale unor fapte antisociale, nu ezitaţi să sunaţi la 112! Poliţiştii continuă să acţioneze, pe toată perioada minivacanţei, pentru siguranţa tuturor.

Sursă: Rador

De același autor

Related Articles