Nu este loc pentru voi aici, mergeţi acasă, ne-aţi făcut de ruşine – le-a spus guvernatorul statului american Virginia, Terry McAuliffe, la o conferinţă de presă, naţionaliştilor albi care au demonstrat violent la Charlottesville.

Ofiţerul Al Thomaş de la Poliţia din Charlottesville, a informat că, pentru a face faţă violenţelor care au escaladat rapid, s-a apelat la efective suplimentare ale Poliţiei Statale, precum şi la Garda Naţională a Statului Virginia. Cel puţin 35 de persoane au necesitat îngrijiri medicale pentru rănile suferite, 14 dintre acestea au căpătat rănile în altercaţii individuale, 9 pietoni au fost răniţi în incidentul în care o maşină a intrat în mulţime, iar tot acolo o femeie în vârstă de 32 de ani care traversa strada şi-a pierdut viaţa. Şoferul a fost arestat câteva momemte mai târziu şi o anchetă pentru crimă cu premeditare a fost demarată. Ofiţerul a ţinut să precizeze că nimeni nu a fost rănit ca urmare a ciocnirilor cu forţele de ordine. CNN, preluat de RADOR Radio România, informează că cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa în violenţe.

Şoferul care a intrat ieri, cu maşina în mulţimea din Charlottesville, în statul Virginia, a fost arestat de poliţişti. Bilanţul violenţelor din oraşul american a ajuns la cel puţin 3 morţi şi 34 de răniţi, potrivit CNN.

Informaţii de ultimă oră, preluate de RADOR Radio România, arată că un elicopter al Poliţiei Statale din Virginia, s-a prăbuşit în apropierea oraşului, iar poliţia statală a confirmat decesul a două persoane pe o reţea de socializare.