În România sunt 300 de produse alimentare cu potenţial de recunoaştere la nivel european, iar dintre acestea 100 au fost încadrate la potenţiale produse cu denumiri care pot accesa sistemele de calitate europene, anunţă Ministerul Agriculturii.

Aproximativ 20 de produse identificate sunt în atenţia ministerului de resort pentru finalizarea documentaţiei care va fi trimisă la Uniunea Europeană, dintre care: Telemeaua de Vaideeni, Telemeaua de Sibiu, Brânza de burduf de Bran, Cobza cu păstrăv afumat de Valea Putnei, Covrigul muscelean şi Cârnaţii olteneşti.

În prezenţ România are înregistrate patru produse alimentare cu indicaţii geografice: Magiunul de prune de Topoloveni, Salamul de Sibiu, Novac afumat din Ţara Bârsei, Telemea de Ibăneşti. Cârnaţii de Pleşcoi, Scrumbia de Dunăre afumată şi Caşcavalul de Săveni aşteaptă recunoşterea europeană. RRA

DISTRIBUIȚI