100 de ediții pentru Gaudeamus, 50 de ani de Radio Vacanța

14

Gaudeamus cel mai longeviv şi mai îndrăgit târg de carte din România de peste 20 de ani, a ajuns acum la ediţia cu numărul 100. Aceasta va fi sărbătorită cum se cuvine la malul mării, în momentul de vârf al sezonului estival, minivacanţa de Sfânta Maria.

Sunt o mulţime de surprize şi cadouri … pentru invitaţi: zeci de evenimente editoriale şi muzicale oferite de Radio România, numeroase concursuri derulate în incintă, pe posturile Radio România şi online şi o ofertă de carte atractivă şi generoasă sunt doar câteva dintre motivele pentru care cititorii aflaţi în vacanţă la malul mării sunt aşteptaţi la Târgul GAUDEAMUS Litoral, ediţia a IX-a.

Evenimentul, componentă a Caravanei GAUDEAMUS, este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media Radio România şi Radio Constanţa, în perioada 12 – 16 august în Piaţeta Perla din Mamaia. Zilnic, între orele 15.00 şi 23.00, o mare de cărţi îi aşteaptă pe turişti şi pe constănţenii iubitori de carte pentru o doză estivală de cultură.

Deschiderea oficială a târgului va avea loc sâmbătă, 12 august la ora 17.00.

Iată programul de sâmbătă al Târgului GAUDEAMUS Litoral 2017:

– 17.00 – DESCHIDEREA OFICIALĂ A CELEI DE A IX-A EDIŢII A TÂRGULUI GAUDEAMUS LITORAL;

Spaţiul de evenimente GAUDEAMUS:

– 18.00-19.30 – RADIO ROMÂNIA CONSTANŢA

– Prezentarea Revistei Ex Ponto, care apare trimestrial la Constanţa, sub egida Uniunii Scriitorilor din România.

– Lansări de carte şi prezentarea unor noutăţi editoriale:

Dumitru Octavian Unc: Reverii (versuri);

Ştefan Cucu: Cântăreţul tandrelor iubiri. Romanul vieţii lui Ovidius;

Constantin Costache: Singur împotriva oceanului (roman);

Dan Viorel Norea şi Eugen Deutsche: Calendar în 17 silabe. Dialoguri senryu;

Dumitru Mihăilescu: Bine ar fi de n-ar fi rău! Schiţe umoristice;

Mihaela Meravei: Cinci degete (versuri);

– Scurt recital susţinut de membrii Clubului Umoriştilor Constănţeni.

Moderatorii acestei întâlniri vor fi: Ovidiu Dunăreanu, director al Editurii Ex Ponto şi redactor şef al revistei şi Angelo Mitchievici, preşedinte al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor din România şi redactor şef adjunct al revistei.

– 19.45- 20.00 – RADIO ROMÂNIA CONSTANŢA

– Lansarea volumului „Albumul literar gastronomic tătăresc”, autor prof. Leila Kerim Wilson (împreună cu tatăl său, renumitul scriitor, gazetar şi realizator de programe în limba turcă la Radio România, Altay Kerim au scris „Dicţionarul Tătar-Turc-Român”, apărut la Editura Kriterion în anul 1996);

– Albumul cuprinde reţete de mâncăruri tradiţionale tătăreşti specifice Dobrogei. Fiecare reţetă are o poveste, poveştile sunt relatate într-un mod atractiv, menit să stârnească curiozitatea cititorului încă din primele rânduri.

– 20.00 – 22.00 – EDITURA EIKON

– Lansări de carte, lecturi publice şi sesiuni de autografe.

Scenă:

– 20.00 – RADIO ROMÂNIA – ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO, sub conducerea concert-maestrului Virgil Zvorişteanu.

Cu acorduri din Vivaldi şi Mozarţ pe ritmuri de dans de la valsul lui Şostakovici la Dansurile ungare ale lui Brahmş Dansurile româneşti ale lui Bartók şi Dansul slav de Dvor(ák, la ritmuri de tango argentinian, pe muzica lui Astor Piazzolla, sau la celebra arie Toreadorii din Carmen de Bizeţ programul Orchestrei Naţionale Radio promite şi alte surprize, într-o seară de neuitat pe litoral!