Canicula se va menţine şi astăzi în Oltenia, Muntenia, sudul Banatului şi în cea mai mare parte a Moldovei şi Transilvaniei. Meteorologii au emis avertizări cod portocaliu şi galben.

În vestul ţării, însă, vremea va fi instabilă şi pot cădea cantităţi importante de precipitaţii.

Mihai Huştiu, meteorolog:

ANM a emis o nouă avertizare meteorologică pentru căldură şi disconfort termic accentuat. Ea vizează zonele centrale, sudice şi de răsărit ale ţării,unde temperaturile vor depăşi frecvent 35 – 37 de grade, iar în Mehedinţi şi Dolj temperatura va urca până spre 39 de grade. Însă este de aşteptat ca spre orele după-amiezii, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică instabilitatea atmosferică să fie tot mai accentuată în jumătatea de vest a ţării.

Cantităţile de apă vor fi importante şi în intervale scurte de timp vor totaliza până la 80 – 90 de litri pe metru pătrat în Banat, Crişana, nord-vestul Olteniei, în Carpaţii Occidentali şi în vestul Carpaţilor Meridionali şi, treptaţ vremea se va răci în aceste zone. Temperatura va scădea şi cu mai mult de 10 grade; în est şi sud-esţ abia începând de duminică după-amiază vor fi unele ploi de scurtă durată, la începutul săptămânii viitoare instabilitatea atmosferică va fi mare. Vântul va avea intensificări în partea de est şi de sud-est a ţării, respectiv şi pe litoral vor fi valuri destul de mari la mare.

În rest, va fi o vreme destul, destul de bună.