La acest sfârşit de săptămână, Asociaţia Triatlon Team Timişoara organizează o competiţie sportivă de proporţii, care va avea loc la Ponton Casa Baraj din Văliug.
Triatlonul lacului Văliug ediția a II-a va avea loc sâmbătă, între orele 9.00-13.00 și este un eveniment sportiv dedicat tuturor celor care iubesc sportul. Participanți, peste 150 la număr, veniți din toată țara, pot lua parte în probele de sprint și în probele olimpice, după cum urmează:
Probe de concurs:

Proba Sprint:
– înot 750 metri
– ciclism 20 km cu o diferenţă de nivel de aproximativ 38ohm şi suprafaţa de rulare şosea
– alergare 5 km fără diferenţă de nivel şi suprafaţa de rulare şosea
Proba Olimpică :
– înot 1500 metri
– ciclism 40 km cu diferenţă de nivel de 550 hm şi suprafaţa de rulare şosea
– alergare 10 km fără diferentă de nivel şi suprafata de rulare şosea,, ne-a transmis principalul organizator Titus Păun.

Categoriile de vârsta vor fi separate pentru masculin si feminin.
Echipamentul obligatoriu pentru pentru participare este:
– Bicicleta, funcţională de preferat de tip cursiera
– Casca de ciclism (obligatorie). Casca va fi aşezată pe cap şi asigurată înainte de a urca pe bicicletă la plecare în proba de ciclism, şi va fi desfăcută şi dată jos doar după lăsarea bicicletei la rastel! Neîndeplinirea acestei condiţii atrage după sine o penalizare de 5 minute!
– Echipament minim pentru proba de inot: slip, ochelari de inoţ casca de inot
– echipamentul necesar la alergare : pantofi de alergare.

Competiția este organizată de Asociaţia Triatlon Team Timişoara, în colaborare cu Sport guru.ro. Sponsori: Compressport,Mizuno,Ravitex, Romcrete,Casa Baraj Văliug,Cronometrare.ro

Atenție!

Conducătorii auto sunt rugați să circule cu prudență pe tronsonul respectiv, participanții aflându-se în concurs pe carosabil.

Cristina Corocan