Presa din Caraş-Severin a fost luată cu duba

Presa din Caraş-Severin a fost luată astăzi cu duba poliţiei.

Era poliţia rutieră care a efectuat împreună cu mass-media o acţiune de prevenţie, dat fiind numărul mare de accidente înregistrate în acest an.

Acţiunea a avut loc pe cele mai aglomerate două tronsoane de drum: Reşiţa- Caransebeş, la Soceni şi Caransebeş-Lugoj, la Jupa. La propriu, şoferii au fost traşi pe dreapta şi au primit sfaturi cu privire la conduita în trafic, la consumul de alcool, şi mai ales la viteză.

Şoferii au recunoscut că se circulă haotic pe străzile din România, dar s-au plâns în special de starea carosabilului, care lasă mult de dorit. Nici unul nu a încălcat regulile de circulaţie şi toţi purtau centura de siguranţă, probabil şi pentru că duba poliţiei se vedea de la distanţă.

Poliţiştii au oferit şi fluturaşi cu informaţii privind consumul de alcool la volan şi au îndemnat conducătorii auto să oprească şi să se odihnească dacă se simt obosiţi. Astfel de acţiuni de prevenţie vor mai fi organizate şi în continuare ,  spune subinspectorul Stelian Cornea:

La nivelul serviciului rutier s-a făcut o analiză şi au fost identificate punctele fierbinţi, în care s-au produs cele mai multe accidente de circulaţie, iar în funcţie de acest aspect au fost dispuse acţiuni repetate în acele zone”.

Pentru a fi mai convingători , la următoarele acţiuni este posibil ca, în loc de fluturaşi şoferii să primească fotografii cu accidentaţi şi maşini zdrobite.

De menţionat că, numai de la începutul anului şi până acum, în Caraş-Severin s-au înregistrat 24 de decese din cauza accidentelor rutiere.(Daniela Tudor)

 

Cele mai citite

Related Articles