Șefa de secție îi ia apărarea patronului care își face angajații români “animale împuțite”

După ce un filmuleț care arată cum un patron străin al unei firme de confecții din Ploiești își înjură și jignește angajații care își cer salariile la timp a devenit viral pe internet, reprezentanții ziarului Adevărul i-au luat un interviu șefei de secție din fabrică, care îi ia deschis apărarea patronului.

Maria Toth, şefa de secţie în cadrul fabricii de la Păuleşti a declarat pentru reprezentanții presei  că imaginile filmate pe ascuns de angajaţi şi distribuite ieri o reţea de socializare, ar fi avut loc în acest an, prin luna iunie. Scenele au fost fimate când a  fost organizată o şedinţă cu toți angajații deoarece  patronul a vrut  să anunţe că salariile sunt pregătite şi că urmează să fie plătite.

Mai mult, Maria Toth a declarat că nu consideră că patronul a avut un comportament neadecvat, iar faptul că şi-a numit angajaţii  “ţărani” nu este o umilinţă, ba din contră oamenii ar fi trebuit să fie mândri.

Toth a mai spus că nu cunoaşte limba engleză, nici măcar expresiile uzuale şi că nu şi-a dat seama că patronul societăţii şi-a înjurat angajatele. “S-a întâmplat pentru că s-a întârziat plata salariilor cu o oră, o oră şi jumătate. Am făcut şedinţă şi am întrebat oamenii, frumos, dacă aşteptăm să luăm salariile o oră sau îi luăm mâinie (…)

Nu s-a filmat tot. În primul rând atitudinea agresivă a fost a angajaţilor, nu a tuturor, în momentul în care unii dintre ei au scos nişte sunete foarte urâte, nu civilizate, pe care nu pot să le reproduce” a declarat şefa de secţie.

Vezi mai jos interviul dat de aceasta:

Reprezentanţii conducerii fabricii de confecţii susţin că nu au văzut nimic jignitor în atitudinea patronului

Vă reamintim că un filmuleț referitor la modul în care un patron  își umilește angajatele românce ale unei fabrici de textile din Ploiești a devenit viral în mediul online.

Filmulețul  postat pe Facebook surprinde un moment în care, româncele,  angajatele firmei de textile sunt certate de patronul societăţii. „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu vrea să le mai asculte”

Lângă patron, în  filmarea făcută cu un telefon mobil de o angajată apare şi o femeie care are rolul de a traduce ceea ce bărbatul vrea să le transmită angajatelor sale. . Într-una dintre intervenţiile sale, aceasta le spune muncitoarelor să nu comenteze cu privire la faptul că salariile nu le vor fi plătite la timp .

 „Încercaţi să nu veniţi cu replici pentru că nu mai este dispus să le mai asculte. Aveţi două opţiuni: ori la 4.10 plecăm acasă fără salarii, ori aşteptăm până cel târziu ora 06.00, dar veţi lua salariile”.

Aceste fraze  creează nemulțumire în rândul angajatelor, motiv pentru care româncele încep să-şi ceară drepturile. În momentul în care bărbatul aude vocile femeilor, acesta îşi iese pur şi simplu din minţi şi începe să le înjure în limba engleză. Printre altele le spune: “M-am săturat până peste cap de voi, sunteţi nişte animale împuţite!”.

“Urmărind clipul mi s-a ridicat părul pe mână și am trecut de la furie la umilință la lacrimi. M-am simțit umilit alături de lucrătoarele de acolo. Asta e România de astăzi, asta e România prosperă a Codului Muncii, în care guverne așa-zis socialiste și așa-zis reformatoare s-au perindat pe la putere, a statului care oferă avantaje fiscale fabricilor care își relochează activitatea la noi, a hainelor fancy pe care scrie ‘fabricat în UE’, a exploatării zilnice și nemiloase a unor clase întregi de oameni. Și da, e și despre feminism și condiția femeii la locul de muncă. Priviți și ascultați cu atenție.” – a scris pe facebook Vlad, utiliatorul care a publicat filmulețul pe care îl puteți urmări mai jos:

4 COMENTARII

  1. Asa ceva eu nu am mai auzit in viata mea.Cum este posibil sa vorbesti in calitate de “sef”astfel cu angajatii tai?Mai lipsea biciul si sa va croiasca bine.Poate ca asta si meritati ca sa va deschideti bine ochii si mintea si sa nu va mai lasati umiliti in asa fel.Ati tacut toti ca va fost frica nu-i asa?Ca va pierdeti salariile si munca.Pai sa maninc doar coji de paine si nu as mai muncii pentru animalul asta nici 2 sec.Oameni buni treziti-va aveti drepturi.Dreptul sa intrebati sa stiti deoarece este munca voastra.Felul in care va vorbit este dezgustator.Sunt curioasa daca nu va da salariile intr-o luna poate va avea pretentia sa il platiti voi pentru ca va facut tarani,idioti ,nespalati s.a.m.d. ca doar …deh..nu este nici o rusine sa fii taran.

Comentariile sunt închise.

De același autor

Related Articles