Simona Halep şi-a aflat adversara de la Rogers Cup

Simona Halep o va avea ca adversară în turul secund de la Toronto pe semifinalista de la Wimbledon, Magdalena Rybarikova. Intrată ca lucky loser pe tabloul principal, slovaca a reușit să o învingă pe Mirjana Lucic-Baroni în runda inaugurală, într-un meci în care a câștigat 12 game-uri consecutive.

Condusă cu 5-1 de croată, în primul set, Rybarikova a revenit senzațional și s-a impus în final cu 7-5, 6-0, după 64 de minute.

Astfel, Simona Halep scapă de un nou duel cu Lucic-Baroni, jucătoare care a învins-o în ambele întâlniri directe care au avut loc până în acest moment.

În privința Rybarikovei, românca s-a întâlnit cu slovaca de trei ori până acum. De două ori, victoria i-a revenit Magdalenei, în calificările de la Hobart, din 2011, și în optimile de la New Haven, din 2014. În optimi, la Moscova, în 2013, slovaca nu a mai putut continua meciul, după ce Halep a luat primul set cu 6-2.

Turneul de la Toronto este primul pe care Rybarikova îl joacă după înfrângerea categorică suferită în semifinalele de la Wimbledon, 1-6, 1-6 cu viitoarea campioană Garbine Muguruza. În calificările din Canada, slovaca a trecut de Kurumi Nara, iar, apoi, a pierdut la Varvara Lepchenko. Aceasta a profitat însă de retragerea lui Madison Keys, care a decis să nu mai participe la Toronto, după ce a câștigat la Washington.

Dacă va trece de Rybarikova, Simona se va duela cu învingătoarea meciului dintre Barbora Strycova – Daria Gavrilova.

De același autor

Related Articles