Atenţie! S-a înregistrat un nou record al traficului de pasageri, pe Aeroportul Internaţional Timişoara.

Iulie, a fost luna cu cei mai mulţi pasageri din istoria aeroportului. Peste 160.000 de persoane au zburat de la sau spre Timişoara! Această cifră creează premisele ca la mijlocul lunii august „să putem sărbători pasagerul cu numărul un milion”, a declarat pentru Radio România Reşiţa, purtătorul de cuvânt al aeroportului, Nicoleta Trifa.

Lunile de vară au făcut ca traficul la Aeroportul Internaţional din Timişoara să înregistreze cifre record. În total, în primele 7 luni ale acestui an, 925.257 de pasageri au călătorit cu avionul spre sau de la Timişoara, cu 62% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut când au fost înregistraţi 571.270 pasageri.

Destinaţiile favorite au rămas această perioadă Bucureşti, Londra şi Munchen, însă şi cursele charter spre Antalya şi Heraklion, Palma de Mallorca, Santorini şi Zakynthos.

În plus, din această toamnă, vor fi disponibile zboruri directe din Timişoara spre Frankfurt-am-Main – un hub aerian care conecteazã Timişoara spre 300 de destinaţii din întreaga lume, din 29 octombrie şi Tel Aviv din 30 octombrie. Frankfurt-am-Main va avea o frecvenţă zilnică şi va fi legătura între Timişoara şi cel mai mare nod aerian al Europei, iar Tel Aviv cu zboruri în zilele de luni şi vineri  va fi prima legătura între Timişoara şi o destinaţie din afara Europei.