Carabinierii din Avola (Siracusa) au descoperit sâmbătă un minor român în apropierea unui centru comercial, minor care se pare că a fost abandonat de tatăl său din cauza faptului că nu l-a ascultat.

Cel puțin asta a declarat minorul care a susținut, conform publicației Giornale di Sicilia, că tatăl său l-a împiedicat să se urce în autobuzul cu care a plecat acasă deoarece s-au certat foarte tare. Adolescentul român, a cărui vârstă nu a fost precizată a fost  descoperit de autorități după ce la numărul de urgență 112 s-a primit un apel cu privire la faptul că în parcarea unui supermarket se află un minor abandonat.

Minorul român, care nu avea nici un act de identitate asupra sa, a refuzat să le ofere polițiștilor detalii despre familia sa și la locul în care locuiește. Prin urmare  autoritățile au luat decizia să-l interneze, pentru moment, într-un centru de protecție socială.

Între timp carabinierii au deschis o anchetă pentru a îl descoperi pe românul care a decis să-și abandoneze propriul copil în parcarea unui supermarket.