Petarde interzise la Timişoara

petarde 3

Odată cu demararea programului naţional Foc de artificii, jandarmii întreprind acţiuni pentru combaterea comerţului cu produse pirotehnice interzise prin lege. O primă captură a fost făcută ieri de jandarmii Grupării Mobile din Timişoara, în zona Pieţei Badea Cârţan. Un tânăr din Bocşa a fost surprins în timp ce intenţiona să vândă petarde din clasele 2 şi 3. Valoarea celor peste 20.000 bucăţi de articole pirotehnice confiscate este de 2500 de lei.

Încercând să scape şi văzând că nu poate face nimic pentru a distrage atenţia jandarmilor, bărbatul a încercat să facă scandal, strigând că este bruscat de către jandarmi, sunând chiar la 112. Fără a se lăsa impresionaţi de gesturile acestuia, jandarmii l-au condus la sediul unităţii împreună cu toată cantitatea de articole pirotehnice care a fost ridicată în vederea confiscării. Persoana în cauză a fost condusă la sediul unităţii pentru întocmirea actelor de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de articole pirotehnice.

Tot în această acţiune a mai fost sancţionat contravenţional cu suma de 3000 de lei, un bărbat care a împiedicat forţele de ordine să îşi îndeplinească atribuţiile de serviciu.

(Sebastian Dragomir)

Cele mai citite

Related Articles