Prima editie a Festivalului de Fusion& Gospel -” Visions of Dreams” a debutat în această seară  pe scena din Poiana Lupului-Gărâna cu un program artistic absolut special. Acest eveniment de excepție produs artistic de Dean Bowman-un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde al New York-ului, provoacă cu recitaluri excepționale și inedite ce vor purta mintea și sufletul de la blues la jazz, funk, pop, rock si electronic.

Seara de sâmbătă, 5 august,se încheie cu recitalul lui  Branko Trijik , într-un tribut James Brown excepțional.

„Rareș Totu și formația sa Midnight Sun și  Cosmin Fărcaș  alături de proiectul său Nomad, vor fi și câteva formații din Serbia,  vineri va fi seara de forță, Rareș Totu va fi senzația, iar sâmbătă seara va fi un tribut adus lui James Brown și atunci voi folosi muzica corală și cred că va fi o colaborare minunată. James Brown este considerat tatăl muzicii soul și a început cântând gospel ca și noi ceilalți, pentru că acesta este lucrul cel mai important despre gospel și muzica spirituală în general, are un potențial enorm și rezistă pentru că atinge inimile ascultătorilor și poate dărâma orice barieră socială, religioasă sau de orice alt fel, când oamenii ascultă aceasta muzică, se transformă imediat”, mărturisește artistul american într-un interviu realizat pentru Radio Reșița de Zian Adam.

Din păcate vineri seara a fost mai degrabă una săracă în spectatori, dar bogată în muzică de calitate.Poate oamenii nu vor să se bucure de dărâmarea barierelor spre bucurie și împlinire spirituală, poate prima barieră ce ar trebui dărâmată este aceea a acceptării că în viață rolul cel mai important îl are actul cultural de calitate.

Seara de sâmbătă, 5 august, promite să înceapă în același mirific amalgam muzical și să se încheie cu recitalul cunoscutului Branko Trijik , într-un tribut James Brown excepțional.

Cu speranță către mâine seară, încercați să luați din oferta generoasă a acestui festival provocarea de-a merge în Poiana Lupului Gărâna mai aproape de căldura muzicii și mai departe de canicula din oraș.

Anca Bica Bălălău