Farmaciile din Caraş-Severin vin în ajutorul cetăţenilor pe timp de caniculă!

Potrivit meteorologilor, adevărata vară abia acum începe!Ei spun că începând de astăzi, în judeţul Caraş-Severin se vor înregistra cele mai ridicate temperaturi de la debutul sezonului estival şi vom avea la umbră chiar şi 42 de grade.

Pentru a veni în sprijinul cetăţenilor farmaciile din municipiul Reşiţa s-au transformat în adevărate puncte anticaniculă. Oamenii pot apela la farmacii atât pentru a se adăposti de soarele puternic de afară cât şi pentru a se hidrata. Cetăţenii primesc un pahar cu apă rece şi li se ia tensiunea, susţine preşedintele Colegiului Farmaciştilor din Caraş-Severin, Pavel Roşca.

Vă reamintim că în regiunea de vest a ţării începând de mâine va intra în vigoare un cod roşu de caniculă, astfel că cetăţenii sunt sfătuiţi să nu iasă afară între orele 11.00-18.00 să poarte haine uşoare de vară din fibre naturale şi culori cât mai deschise, consumul de lichide şi o alimentaţie bazată în mare parte pe fructe şi legume.

Cei mai afectaţi de temperaturile extreme rămân în continuare vârstnicii, bolnavii cronici şi persoanele supraponderale.

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles