CIO premiază antrenorul anului începând din 2017

Comitetul Olimpic Internaţional va acorda, începând din 2017, o distincţie anuală – Premiul pentru întreaga carieră de antrenor. Perioada în care se pot face propuneri către CIO, inclusiv din partea Comitetelor Olimpice Naţionale, a început miercuri şi se va încheia în 15 septembrie.

”Apreciind rolul excepţional pe care antrenorii îl au în viaţa unui sportiv, Comitetul International Olimpic (CIO) va acorda, începând din acest an, Premiul pentru întreaga carieră de antrenor. Nominalizările pentru acest premiu vor putea fi făcute de membri CIO, olimpieni, federaţii internaţionale, Comitete Naţionale Olimpice, membri ai Comisiei CIO a Sportivilor şi ai Comisiei CIO privind Anturajul Sportivilor. Perioada de depunerea a nominalizărilor, începută astăzi, se va încheia în 15 septembrie”, a anunţat, miercuri, forul olimpic internaţional.

În urma deciziei Comitetului Executiv al CIO, acest nou premiu anual va recunoaşte realizările excepţionale ale antrenorului şi contribuţia sa la viaţa mişcării olimpice.

Kit McConnell, directorul sportiv al CIO, a declarat: ”CIO apreciază importanţa vitală şi influenţa antrenorilor în dezvoltarea sportivului, aşa că este o oportunitate pentru noi de a recunoaşte rolul pe care aceştia îl au şi aşteptăm să primim nominalizările din partea mişcării olimpice. Acest premiu este o şansă de a evidenţia un bărbat sau o femeie antrenor, care a reprezentat spiritul şi filozofia dezvoltării sportivilor”.

Premiul pentru întreaga carieră de antrenor se va acorda tehnicianului care a participat la cel puţin o ediţie a Jocurilor Olimpice.

De același autor

Related Articles