ACS Poli Timişoara a scăpat de problemele financiare

ANAF a comunicat, marți, Primăriei Municipiului Timișoara, că a aprobat eșalonarea pe trei ani a datoriilor datorate către stat de clubul de fotbal ACS Poli Timișoara, ceea ce va permite alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local.

”Este vorba despre circa 7 milioane de lei care reprezintă obligații conexe salariilor (impozit pe salarii, CAS, șomaj etc, n.r.). ANAF Timiș ne-a comunicat că s-a aprobat eșalonarea pe trei ani a datoriilor către stat ale clubului Poli și drept consecință, emiterea certificatului fiscal pe zero. Joi, 3 august, voi supune la vot în Consiliul Local alocarea de bani pentru Poli de la bugetul local, fiind întrunite acum condițiile legale pentru acest demers”, a declarat marți, pentru AGERPRES, primarul Nicolae Robu.

Anterior anunțului, edilul și-a exprimat nemulțumirea față de blocajul financiar al echipei-fanion de fotbal a Timișoarei, opinând că ”ANAF face exces de zel în cazul ACS Poli”, întrucât a retras din conturile clubului banii aferenți drepturilor de televizare a meciurilor, din care urmau să fie plătite restanțele salariale la zi.

Primarul a subliniat în conferința de presă de marți că le-a cerut mereu jucătorilor să aibă răbdare în privința salariilor care sunt restante pe patru luni și a spus că salariile jucătorilor de la Poli nu sunt de zeci de mii de euro, un singur salariu fiind de 6.000 de euro pe lună, care este și cea mai mare retribuție.

De asemenea, Nicolae Robu a reiterat faptul că firmele care activează în Timișoara nu contribuie la finanțarea clubului, deși ar putea-o face fiecare dintre ele, cu sume mici, de câte 100 de euro pe lună fiecare.

Cele mai citite

Related Articles