Numeroşi turişti care ajung pe Valea Cernei, mai ales pentru perioade scurte de timp, preferă locurile de picnic de pe suprafaţa Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei, atât cele amenajate în campinguri, dar şi pe marginea DN67D, care traversează zona spre Baia de Aramă.

Pe raza Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei există zone de picnic, pornind chiar de la 7 Izvoare, apoi sub baraj sunt proprietăţi private amenajate ca şi campare, apoi către Pensiunea Dumbravă mai sunt două locuri de campare şi, bineînţeleş până la Cerna-sat mai sunt câteva zone, iar în sat sunt şi locuri de cazare, şi de campare!„, ne precizează ing. Ioan Gaşpar – directorul Parcului Naţional Domogled-Valea Cernei.

Şi, totuşi, mulţi turişti preferă camparea pe marginea drumului, pe toată lungimea Văii Cernei! „Acestea sunţ de fapţ locuri necorespunzător amenajate,sunt ocazionale, vin în weekend… Într-adevăr, ne izbim de problema asta, vin din partea Gorjului, din partea Mehedinţiului, a Caraş-Severinului oameni care înţeleg că aşa e bine să facă, să oprească maşina într-un loc anume, unde e iarbă verde şi să facă grătar şi arată deosebit de urât! Nu promovăm astfel de acţiuni!„, ne mărturiseşte directorul Parcului.

Paul-Sever SMADU