Câteva sute de persoane au participat vineri și sâmbătă la Festivalul de Blues de la Gărâna. Un concept unic pe piaţa din România, iniţiat de Nicu Covaci. Acesta ne promite pentru  anul viitor o altă ediţie de excepţie, dar cu un public mult mai numeros. Nicu Covaci susţine că pentru a atrage oameni din ţară, dar şi din străinătate, festivalul are nevoie de mai multă promovare

Desfăşurat sub titulatura Friendly Blues and roll festival, evenimentul a păstrat şi în acest an ideea unor întâlniri memorabile

Anul trecut am organizat o primă ediţie şi se pare că există o anumită implicare sufletească pentru că de data asta sunt şi mai mulţi iubitori ai acestui gen de muzică, comparativ cu anul trecut şi sper să se impună acest festival care este un gest de prietenie între artişti. Sistemul blues este un sistem care poate să uşureze exprimarea sentimentală. Practic în orice moment poate să vină oricine din public să urce pe şcenă şi să cânte cu noi. Eu fac tot ce pot, dar anul viitor o să am nevoie de o mai bună promovare, de o echipă care să promoveze intens acest eveniment ca lumea să audă şi să vină aici la Gărâna”, a precizat principalul organizator Nicu Covaci.

Desfăşurat sub titulatura Friendly Blues and roll festival, evenimentul a păstrat şi în acest an ideea unor întâlniri memorabile şi a adus din nou împreună pe scena din Gărâna interpreti din muzica rock şi blues. Rock Abil, Berti Barbera & Nicu Patoi, Erlend Krauser & Nicu Covaci, dar şi renumitul bluessman A. G. Weinberger, au fost doar câţiva dintre artiştii care au făcut publicul să vibreze.

Renumitul chitarist şi compozitor, Erlend Krauser, a ridicat publicul în picioare. Ce a vrut să transmită iubitorilor de acest gen prin muzica sa aflăm chiar de la el.

„Eu mă bucur să cânt, eu nu fac nimic, trăiesc ceea ce fac. Mă ia valul şi mă duc pe val. Bluess-ul este o muzică cu mari libertăţi, deci are o structură foarte simplă, ce e important în acest gen de muzică este să spui o poveste. Eu nu transmit lucid nimic, eu îmi dau sufletul!”

Festivalul WolfBlues îşi propune în continuare să completeze lista acestor genuri muzicale de calitate şi se adresează atât publicului cunoscător, amator de blues autentic, cât şi fanilor muzicii rock prin participarea unor artişti consacraţi ai muzicii rock care oferă în fiecare an un repertoriu de blues,  moment inedit pentru cariera lor muzicală.

Cei care au ratat acest regal, pot participa săptămâna viitoare în perioada 4-6 august, în premieră naţională la Festivalul de Fusion şi Gospel de la Gărâna a cărui gazdă este chiar cântăreţul american Dean Bowman. Acesta ne promite muzică de calitate şi o atmosferă pe măsură.

Prestaţia pe scena din această seară a tuturor artiştilor a fost una deosebită

Prestaţia pe scena din această seară a tuturor artiştilor a fost una deosebită, publicul a fost cald şi receptiv, iar pentru mine a fost o onoare să urc pe această scenă pentru a doua oară. Am o mare bucurie să cânt pentru cei care iubesc cu adevărat acest gen de muzică. Săptămâna viitoare ne pregătim pentru un alt eveniment important, Festivalul de Fusion şi Gospel şi sper ca oamenii să vină, să fie la fel de receptivi. Eu vreau să le povestesc oamenilor despre ceea ce înseamnă muzica gospel, cum a evoluat, ce stări poate aduce şi cred că o să le placă. Aşa că îi aşteptăm pe toţi cei interesaţi, aici în locul numit La Scena”, a declarat Dean Bowman.

Prima ediție a Festivalului de fusion & gospel „Visions of Dreams” aduce pe scena 9 artiști din Serbia, Austria, Marea Britanie, SUA si Romania.

Un eveniment de excepție produs artistic de Dean Bowman – un nume important al scenei de jazz, rock si avant-garde al New York-ului – va debuta cu seara de vineri, 04 augusţ cu recitaluri excepționale și inedite ce vor purta mintea și sufletul de la blues la jazz, funk, pop, rock și electronic.

Daiana Roşca