Mobilitate academică la Universitatea Eftimie Murgu Reşiţa

111

La Universitatea Eftimie Murgu din Reşiţa s-a derulat în această lună un stagiu de practică la care au luat parte 14 studenţi din Republica Moldova.

Studenţii se află în vacanţă, dar este o perioadă potrivită pentru a pune în practică ce au învăţat în cursul anului. Cei mai buni studenţi de la Universitatea Tehnică a Moldovei au făcut în această lună practică de specialitate la universitatea reşiţeană şi la societăţile comerciale din zonă.

Tinerii sunt beneficiari ai unei burse oferită de Ministerul educaţiei din ţara noastră. Coordonatorul proiectului de mobilitate academică a fost profesorul Elisabeta Spunei de la UEM:

Colaborarea dintre Universitatea Eftimie Murgu şi Universitatea Tehnică a Moldovei durează de 23 de ani şi ea va continua, a spus şi profesorul Ilie Nucă, șeful Departamentului de Inginerie Electrică din Facultatea de Energetică și Inginerie Electrică a Universității Tehnice a Moldovei.:

Tinerii studenţi basarabeni au făcut impresie bună şi chiar au primit oferte de angajare la firmele unde au efectuat stagiul de practică.

Ascultaţi un interviu cu doi dintre participanţi

(Sebastian Dragomir)