Silvicultorii de pe Valea Cernei se pricep la turism

Pe lângă activitatea specifică de îngrijire a fondului forestier, silvicultorii de pe Valea Cernei încearcă să profite de potenţialul turistic al zonei, prin serviciile de turism pe care le oferă la căsuţele pe care le administrează în zona 7 Izvoare.

Dispunem de o bază turistică nu foarte mare, dar nici foarte mică! Avem 20 de camere cu câte 3 locuri în fiecare cameră şi, dacă ne luăm după data calendaristică, suntem la jumătatea sezonului estival – ştiţi foarte bine că la noi sezonul este două luni de zile : iulie şi august! – când avem turişti foarte mulţi şi gradul de ocupare se apropie de sută la sută! În prezent cazările merg bine, turiştii au un aflux destul de mare, iar numărul lor este în continuă creştere în aceste zile!“, ne-a declarat ing. Grigore Bardac – şeful Ocolului Silvic Băile Herculane.

După un început de sezon modesţ numărul cazărilor a început să crească, odată cu terminarea examenelor şcolare, astfel că solicitările vin pentru perioade mai lungi de timp, ne explică şeful silvicultorilor de pe Valea Cernei : “În această perioadă avem pe toată săptămâna şi pe săptămânile următoare solicitări de cazare… De multe ori avem grupuri care solicită 7-8-10 camere, care stau o săptămână sau zece zile şi, datorită acestui fapţ nu mai avem nerealizări sau “ferestre” la o cameră ca să rămână liberă, să nu avem de pe o zi pe alta! Având grupuri de turişti pentru o săptămână sau zece zile consecutive, rezervăm toate camerele şi ne bucurăm de încasările pe care le facem!”

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles