Silviu Hurduzeu: Salariile sunt în concordanţă cu munca depusă

Noua grilă de salarizare pentru angajații Consiliului județean ce se aplică din această lună a stârnit o adevărată furtună la ședința în plen de astăzi.

Nivelul salarizării personalului de execuție a stârnit nemulțumirea atât a sindicatului din instituție, cât și a consilierilor liberali, care au depus amendamente cu o altă grilă de salarizare, mai mare decât cea iniţială. După ce s-a arătat că efortul bugetar ar fi prea important dacă s-ar mări mai mult, preşedintele Silviu Hurduzeu a explicat ce s-a urmărit în alcătuirea grilelor:

Proiectele de hotărâre pe care le-am înaintat colegilor mei consilieri judeţeni au avut la bază, în primul rând, o armonizare a nivelului de salarizare, în conformitate cu ceea ce îşi permite Consiliul Judeţean Caraş-Severin să plătească. În al doilea rând, am ţinut cont de o majorare, în procente, mai mare pentru funcţiile de execuţie, decât pentru cele de conducere.”

Chiar şi în condiţiile date, va exista un deficit de circa două milioane de lei la fondul de salarii, pe care instituţia speră să le acopere la o ulterioară rectificare de buget sau din surse proprii. Dacă s-ar fi adoptat amendamentul consilierilor liberali, acest deficit s-ar fi dublat.

În cadrul interpelărilor s-a adus în discuţie şi faptul că în judeţe asemănătoare Caraş-Severinului, salariile sunt mult mai mari. Observaţia a fost făcută de unul dintre angajaţii Consiliului judeţean, Andrei Szabo, care a asistat şi el la discuţie, ceea ce l-a determinat pe Silviu Hurduzeu să întrebe ce sarcini de serviciu are , dacă îşi permite să asiste de 4 ore la şedinţa de consiliu. Totuşi Silviu Hurduzeu a oferit un răspuns şi pentru această observaţie:

Nu este normală o comparaţie cu alte judeţe doar în privinţa nivelului de salarizare. Trebuie să analizăm şi dinamica economiei, numărul locuitorilor şi alţi factori de acest gen. Din punctul meu de vedere este o creştere substanţială. Eu sunt convins că aceste creşteri sunt în concordanţă cu munca depusă la nivelul Consiliului judeţean şi a instituţiilor subordonate”- a spus acesta.

La finalul discuţiilor, proiectele de hotărâre privind salarizarea au fost votate în unanimitate de consilieri, şeful grupului PNL, Ion Cojocaru afirmând că tot e mai bine decât nimic.(Daniela Tudor)

De același autor

Related Articles