Şefii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin au plecat la Bucureşti să-şi susţină cauza!

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin se va întâlni astăzi la Bucureşti cu ministrul sănătăţii Florian Bodog!

Această întrevedere are loc în contextul în care pe siteul Ministerul Sănătăţii a apărut o informare prin care se suţine “sus şi tare” că în perioada imediat următoare vor fi schimbaţi din funcţie directorii executivi şi adjuncţi din 5 direcţii judeţene de sănătate publică, printre care şi cei din Caraş-Severin. Acestora li se reproşează că rata de vaccinare împotriva rujeolei are un nivel extrem de redus în judeţ, sub 50 la sută. Purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros face lumină în acest caz.

“În acest moment conducerea Direcţiei de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin, respectiv directorul executiv Dragoş Luca şi directorul executiv adjunct, Radu Albotă sunt la Bucureşti, unde au fost invitaţi pentru ora 15.00 să participe la o discuţie cu ministrul sănătăţii, Florian Bodog. După cum se ştie directorilor celor 5 DSP-uri din ţară li se reproşează neacoperirea într-un grad suficient, în ceea ce priveşte vaccinul ROR, împotriva rujeolei. Şeful DSP a făcut numeroase adrese şi intervenţii către ministerul sănătăţii şi după cum se ştie vaccinul nu a venit în Caraş-Severin în cantităţi suficiente şi în aceste condiţii normal că nu s-a putut realiza o acoperire vaccinală suficientă. Deci în acest moment conducerea nu este demisă. Nu a sosit de la minister niciun act oficial în această privinţă”, a concluzionat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Vă reamintim că directorul executiv al DSP Caraş-Severin, Dragoş Luca, declara în urmă cu puţin timp, în şedinţa Colegiului Prefectural că, la nivelul judeţului, rata de vaccinare ROR este de 80% în mediul urban şi de 70% în mediul rural, o statistică mult mai mare decât cea raportată de reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Vaccinarea împotriva bolilor contagioase şi periculoase, ca rujeola, este o prioritate naţională. Vaccinul ROR reprezintă o soluţie sigură, disponibilă şi eficientă pentru a proteja viaţa şi sănătatea copiilor.

Daiana Roşca

Cele mai citite

Related Articles