[FOTO-VIDEO] Inundaţie în Lunca Pomostului, dar şi în Centru

594

Inundaţie pe bulevardul A.I. Cuza din Reşiţa şi pe străzile secundare din Lunca Pomostului. Centrul civic, din nou sub ape.
O ploaie torenţială de numai o oră a fost suficient să transforme întregul cartier Lunca Pomostului într-o zonă lacustră. Cel mai afectat a fost bulevardul care trece prin faţa Inspectoratului Judeţean de poliţie, dar şi strada Gratz din faţa Școlii Gimnaziale „Mihai Peia”. Canalizarea nu a făcut nici de această dată precipitaţiilor abundente şi mai ales scurgerilor de apă de pe dealurile din cartierul Moroasa.

Şoferii au fost nevoiţi să circule cu atenţie sporită şi cu strângere de inimă în condiţiile în care apa ajungea la nivelul portierelor. Au fost şi situaţii în care unii conducători auto nu au avut curajul să intre cu maşina în „valuri” şi au făcut cale întoarsă, chiar dacă circulau pe contrasens.

inundatie Politie

Zona din faţa Poliţiei judeţene este cu risc de inundaţie de fiecare dată când plouă mai tare în Reşiţa. De inundaţie nu a scăpat nici zona centrală a municipiului, respectiv cea mai mare intersecţie din oraş. Acolo se colectează toată apa care se scurge de pe dealuri, iar sistemul de canalizare nu face faţă.

Citeşte şi: Lunca Pomostului, cea mai afectată de inundațiile din Reșița. Înainte și …după

Reşiţa s-a aflat astăzi sub avertizare de cod portocaliu de precipitaţii, cu averse de 35-40 l/mp, descărcări electrice, grindină şi vânt.
(Sebastian Dragomir)